Par som badar i en pool

Sola, svettas och yoga – mitt i mörka vintern

På med badkläderna mitt i vintern, bada färgbastu eller vandra runt i en exotisk trädgård – här är saker att göra för att fly vintern.

Spa och ljusterapi

Visst är det tröttsamt att både lämna och komma tillbaka till hemmet under mörkertimmarna! Vad passar då bättre än att lyxa till med spa och ljusterapi? På Asia Spa i Varberg kan du fylla på med ljus och välmående samtidigt som du läser en bok, mediterar eller lyssnar på avkopplande musik.

Mer info: varbergsstadshotell.se

Basta i din favoritfärg

Tycker du att ett vanligt bastubad känns för varmt? Då kan infraröd bastu på Wellness Spa i Västerås vara något för dig. Temperaturerna är inte extrema utan håller sig mellan 40 och 50 grader. Infrastrålningen sägs dessutom vara bra för kroppen på flera sätt. Du kan också liva upp den gråa vardagen genom att basta med färgterapi för extra känsla.

Mer info: wellnesspa.se

Två kvinnor i baddräkt ligger på solstolar invid en pool.
I Ängelholm mitt i vintern.

Sandstrand i solrum

I Ängelholm lyser solen 365 dagar om året. I alla fall i solrummet på Vattnets Hus där du kan luta dig tillbaka i solstolen och känna sanden sippra mellan tårna – precis som om du vore på varmare breddgrader. Om det är till Mauritius, Balis eller Miamis vackra soluppgång eller solnedgång du drömmer dig bort väljer du själv.

Mer info: vattnetshus.se

Sex personer på rad som tränar yoga.
Yoga i tropisk temperatur. Foto: Jeanette Fredenberg.

Träna i tropisk temperatur

Vill du slippa vinterns iskyla och stelhet efter att ha huttrat med axlarna uppe vid öronen? Hot Yoga i Uppsala erbjuder ett flertal yogaklasser i rejält uppvärmda rum. I tropisk temperatur kan du sträcka ut kroppen ordentligt och lossa på stela köldknutor. Hot yoga kan också leda till mer energi och det finns klasser för alla nivåer.

Mer info: uppsalahotyoga.se

gigantisk vit näckros.
Bergianska, Stockholms djungel.

Bergianska trädgården

Tråkiga trädgårdar med nakna spretiga grenar är ett faktum under vintern – men inte i Edvard Andersons växthus! Till Bergianska trädgården i Stockholm kan du året om komma och känna doften från exempelvis medelhavsväxter, sydafrikanska blommande buskmarker och fuktig regnskog. Passa också på att avnjuta en enklare fika i växthuset eller gå över till Gamla Orangeriet för en lunch på samma tema.

Text: Henry Pedersen