Fiskare som står i vatten till höfterna med metspö, stämningsfull bild i solupp- eller nedgång.

Härlig helg i Halland

 

park/trädgård med staty, grusväg, gräsmattor och byggnad i bakgrunden.
Vandra bland skulpturer och grönska i Hishult.

KONSTHALLEN I HISHULT

Konsthallen Hishult ligger 25 kilometer österut från E6/E20 och visar nordiska konstnärer av hög kvalitet. Just nu visas måleri, objekt och foto av Peter Hahne och Åke E:son Lindman. Konsthallen är sammanbyggd med den gamla gästgivaregården som grundades av ägaren Kjell Åke Gustafssons farfarsfar och i dag inrymmer kafé, restaurang och logi. Konsthallen omges av en skulptur- och rhododendronpark med över 400 rhododendron.
Mer info: hishult.com

Fiskare som står i vatten till höfterna med metspö, stämningsfull bild i solupp- eller nedgång.
Laxen går till i Lagan.

LAXFISKE I LAGAN

Laxarna som föds i Lagan simmar långt ut i Atlanten. Efter några år kommer de hem för att leka. När vattnet släpps på vid kraftverket i Laholm känner de igen sig och simmar upp längs floden. Där väntar laxfiskare från hela Norden med fluga och drag – från inloppet vid havet ända upp till Laholm. Fiskekort köps på nätet eller på valda ställen i Laholm; den tillåtna fiskeperioden är 1 mars–14 oktober.
Mer info: laholmslaxfiske.nu

par i en pool med strand och hav i bakgrunden.
Tylösand bjuder på bad i pool och hav.

SPA PÅ HOTEL TYLÖSAND

The Spa på Hotel Tylösand är två våningar stort med inomhus- och utomhusbassänger. Här finns biohacking och behandlingar som sockerskrubb och mangoinpackningar. Övervåningen har en åldersgräns på 15 år. Den som är sugen på salta bad kan passa på att hoppa i havet. I hotellet finns också konstgalleriet Tres hombres art och fyra restauranger.
Mer info: tylosand.se

person faststpänd i lina högt ovan marken som "ligger i luften".
Äventyr på hög höjd utanför Båstad.

KUNGSBYGGET

En äventyrspark runt 20 kilometer öster om E6, i jämnhöjd med Båstad. Här finns sju höghöjdsbanor med 66 hinder, där den enklaste har en åldersgräns på sex år. Här finns också bland annat sommarrodelbana, mountainbikestigar, två ziplinebanor (man fäster en sele i en lina) där det går att nå hastigheter på 85 kilometer i timmen och en bungy rocket där man svävar 25 meter över marken.
Mer info: kungsbygget.com

TENNIS I BÅSTAD

Båstad, som ligger precis på gränsen mellan Halland och Skåne, har Nordens största utomhusanläggning för tennis. På centercourten, som tar emot 4 300 sittande åskådare, har många kapitel i den svenska tennishistorien utspelat sig: Davis Cup-segrar likaväl som genombrotten för stjärnor som Björn Borg och Mats Wilander. I Båstad finns också Sveriges tennismuseum.
Mer info: bastad.com

Text: Tomas Ericsson